Shepparton Bioenergy Forum

The Carrington Hotel - 505 Wyndham St, Shepparton VIC 3630

Tuesday 8th October (Site Visits – Wednesday 9th October)

Registration at The Carrington Hotel				
8:30-8:55	25 min	Registration and coffee		
8:55 - 9:00	5 mins	Introduction – President VBN	Elizabeth Lewis-Gray	
9:00-9:10	10 min	Welcome to Shepparton and Setting the Scene: CEO Committee for Greater Sheapprton	Linda Nieuwenhuizen	
9:10 - 9:15		Member for Northern Victoria Region in the Victorian Parliament	Hon Wendy Lovell	
9:15-10:20 Setting the context	25 min	Liberal MP and Shadow Minister of Energy, Affordability and Security	Hon. David Davis	
	20 min	Goulburn Valley Water journey with Bioenergy	Regan Flanagan GVWater	
	20 min	Customer decarbonisation insights	Shawn Tan (AGIG)	
10:20 - 10:30	15 min	Questions		
10:30 - 11:00		Morning Tea		
11:00 to- 12:00	10 min	ACM's journey from humble beginnings to Australia's 1st Carbon Neutral Dairy as an Organisation	Jason Limbrick – CEO ACM	
	20 min	Biogas – turning waste in resource	Kunal Kumar Complex Enviro Services	
Big Businesses	25 min	how to de-risk biomethane projects and improve their viability in Australia – Future Fuels CRC	Sam Cullen University of Adelaide	
12:00 to 12:10	10 min	Questions		
12:10-12:50	20 min	Energy Safety in Victoria – Biogases	Tyler Mason – Energy Safe Victoria	
	20 min	Optimal Renewable Group - Katunga Fresh Case Study – Growing greener tomatoes	Brendan Dugan – Optimal Renewal Group	
13:50-13:00	10 min	Questions		
13:00 to 14:00		Lunch and Networking		
14:00 to 15:00	60 min	Workshop – Enabling a Circular Precinct through Bioenergy	Scott Douglas and Dr Sarah King (Confirmed)	
15:00 to 15:25	25 min	Afternoon Tea		
	20 min	Australian/New Zealand Biochar Industry Group (ANZBIG)	Nigel Murphy – Earthsystems CEO	
	20 min	Update on the development of a market-based method for renewable gas under NGERS	Mark Hunstone – Director - DCCEEW	
	20 min	How to utilise certificate markets to improve a biogas plant's financial return	Matt Wallace (Energy Link Services)	
4:25-4:40	15 min	Questions		
		Concluding Comments – Ragini Prasad		
5:00	VBN Networking / Event concludes / Post Event Drinks			